O polonizmach w języku rosyjskim raz jeszcze: - - Witkowski, Wiesław (Rozprawy Komisji Językowej, 2019)
https://doi.org/10.26485/RKJ/2018/66/31 Przytoczone w artykule wyrazy hasłowe powiększają w znaczący sposób kilkutysięczny zbiór, jaki zawiera wydany w 2006 roku Nowy słownik zapożyczeń polskich w języku rosyjskim.