Dokumentacja fotograficzna jako element struktury wybranych słowników regionalnych - Zagłoba, Katarzyna (Rozprawy Komisji Językowej, 2022)
Artykuł pokazuje, jaką rolę we współczesnej leksykografii gwarowej (regionalnej) odgrywają fotografie umieszczane w słownikach. Na przykładzie wybranych publikacji oraz doświadczeń autorki omówione zostały m.in. dobór fotografii do słowników i sposób ich wykonywania, a ponadto liczebność zdjęć względem liczby haseł.